Star Wars blijft uitbreiden met nieuwe series in 2023 en daarbuiten

Jan
Jan
3 Min Read

De immer groeiende Star Wars-franchise blijft zich uitbreiden, met een overvloed aan nieuwe series om naar uit te kijken. Zelfs na het derde seizoen van The Mandalorian lijkt er geen einde te komen aan het succes sinds de overname van Lucasfilm door Disney. Hoewel sommigen kritisch zijn over de wisselende kwaliteit, zijn er nog veel meer Star Wars-avonturen in het verschiet voor 2023.

Ahsoka’s eigen serie seizoen 1 Na haar succesvolle live-actie debuut in het tweede seizoen van The Mandalorian, kon een eigen serie voor het geliefde personage Ahsoka bijna niet uitblijven. Dit jaar komt het er eindelijk van, en Ahsoka krijgt haar eigen serie op Disney Plus.

In Ahsoka zal actrice Rosario Dawson de strijd aangaan met de schurk Grand Admiral Thrawn, gespeeld door Lars Mikkelsen – een klassieke vijand uit de oudere lore van het Star Wars Expanded Universe. Deze iconische tegenstander maakte al eerder zijn opwachting in de Disney-canon via de serie Star Wars Rebels, waarin ook Ahsoka te zien was.

De releasedatum van Ahsoka staat gepland op 23 augustus, exclusief op Disney Plus.

Skeleton Crew Skeleton Crew, geregisseerd door Jon Watts en geschreven door Christopher Ford, belooft een van de meest opmerkelijke Star Wars-projecten tot nu toe te worden.

Het verhaal wordt omschreven als een coming-of-age-verhaal, waarin een groep kinderen van een planeet die lijkt op onze Aarde verdwaald raakt in het universum.

Jude Law zal een Jedi vertolken die op dit moment nog naamloos is. Details over het verhaal zijn op dit moment schaars, maar wel is bekend dat de serie zich afspeelt tijdens het tijdperk van The Mandalorian.

Star Wars in 2024 en daarna Maar er is nog veel meer in het verschiet voor Star Wars op het gebied van series. Zo is er de ontwikkeling van The Acolyte, evenals het derde seizoen van The Bad Batch, het tweede seizoen van Andor, het tweede seizoen van Tales of the Jedi, en er wordt zelfs gefluisterd dat het vierde seizoen van The Mandalorian al geschreven is.

De Star Wars-franchise blijft dus volop in beweging en fans kunnen hun hart ophalen aan de vele nieuwe avonturen die nog komen gaan. Of je nu een doorgewinterde fan bent of nieuw bent in het Star Wars-universum, er is voor ieder wat wils in deze immer groeiende galaxy far, far away.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *