Apex Legends: Breakout Viert Vijfjarig Jubileum met Baanbrekende Veranderingen

Jan
Jan
4 Min Read

Na vijf jaar van constante evolutie en met een indrukwekkende spelerbasis van meer dan 130 miljoen wereldwijd, heeft Apex Legends zichzelf stevig gevestigd in het moderne competitieve gamelandschap. Vandaag vieren Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en Respawn Entertainment het vijfjarig jubileum van de geliefde Hero Shooter- en Battle Royale-game met de veelbelovende lancering van Apex Legends: Breakout. Dit markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de game.

Apex Legends: Breakout brengt vernieuwende Legend-upgrades en veranderingen in de Ranked-modus, ontworpen om de ervaring te verdiepen voor doorgewinterde spelers en een meer gestroomlijnde matchmaking te bieden voor nieuwkomers en herintreders.

Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft Respawn de Apex Legends-ervaring continu uitgebreid, waarbij de gemeenschap een leidende rol speelde bij elke innovatie. De selectie van Legends is gegroeid tot 24, verspreid over vijf enorme en dynamische maps, terwijl talloze wapens en nieuwe features zijn toegevoegd om de strategische diepgang te transformeren. Nieuwe roulerende modi via Mix Tape en tijdelijke in-game-evenementen experimenteren met unieke gameplay-concepten om spelers betrokken te houden.

Het nieuwste seizoen van Apex Legends: Breakout introduceert innovatieve Legend-upgrades. Tijdens een Battle Royale-match kunnen spelers Ability Upgrades selecteren voor hun Legends door een level omhoog te gaan, afgestemd op hun speelstijl. De Ranked-modus beloont dit seizoen succesvolle riskante acties en stimuleert spelers om de strijd aan te gaan, met de introductie van een nieuw beloningssysteem, Ranked Points (RP), voor eliminaties, placement matches en het aftroeven van squads met een hogere rang.

Het 5th Anniversary Collection Event biedt spelers ook Breakout-beloningen, waaronder toegang tot Legends zoals Fuse, Seer, Rampart, Mad Maggie, Loba en Valkyrie, die elk kunnen worden vrijgespeeld door unieke uitdagingen te voltooien.

Als onderdeel van het jubileumevenement is Straight Shot geïntroduceerd, een snelle tijdelijke modus met tien squads die op vooraf bepaalde Points of Interest (POI’s) droppen, en versnelde strijd met snellere rondes, geen jumpmasters en een kleinere map.

Vorig seizoen werd cross-progressie geïntroduceerd, waardoor spelers altijd en overal in Apex Legends kunnen droppen. Met Breakout kunnen spelers op de Xbox Series X|S en PlayStation 5 nu genieten van de game in 120 FPS, met nieuwe verbeteringen aan de controller, zoals haptische feedback en adaptieve triggers voor de PlayStation 5 DualSense draadloze controller.

Apex Legends blijft een van de populairste esports-titels in de gamesindustrie met de Apex Legends Global Series (ALGS). Het evenement, dat vier jaar geleden begon, bestaat nu uit drie LAN-evenementen met een totale prijzenpot van vier miljoen Amerikaanse dollars.

Apex Legends: Breakout is nu beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc via de EA app en Steam. Voor de nieuwste updates kun je Apex Legends volgen op X, Instagram of YouTube, of bezoek www.playapex.com. De game blijft evolueren, en Breakout markeert een nieuw tijdperk voor deze baanbrekende titel.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *