XBOX PLATFORM KENNISGEVING: Xbox streeft naar veiligheid van kinderen en treft schikking met FTC om gegevensverzameling aan te pakken

Jan
Jan
3 Min Read

Xbox, het toonaangevende gamingplatform van Microsoft, heeft aangekondigd dat het een schikking heeft getroffen met de U.S. Federal Trade Commission (FTC) om beschuldigingen aan te pakken over onjuiste gegevensverzameling van kinderen. De schikking is bedoeld om de veiligheid en privacy van kinderen die Xbox gebruiken te waarborgen.

In een officiële kennisgeving heeft Xbox aangegeven dat het zich bewust is van zijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alle gebruikers, met name kinderen, een veilige en betrouwbare ervaring hebben op het platform. De schikking met de FTC komt voort uit bezorgdheid over de wijze waarop gegevens van kinderen werden verzameld.

De beschuldigingen hadden betrekking op de mogelijke onjuiste verzameling van gegevens van minderjarige gebruikers, zonder de vereiste toestemming van hun ouders of wettelijke voogden. Xbox erkent dat dit een ernstige zaak is en heeft de schikking getroffen om dit probleem aan te pakken en passende maatregelen te nemen.

Als onderdeel van de schikking heeft Xbox zich ertoe verbonden om specifieke stappen te ondernemen om de naleving van de wet- en regelgeving met betrekking tot de bescherming van kindergegevens te verbeteren. Dit omvat het implementeren van strengere procedures en controles om ervoor te zorgen dat de gegevens van minderjarige gebruikers op de juiste manier worden behandeld.

In de kennisgeving wordt ouders of wettelijke voogden van kinderen die Xbox gebruiken verzocht om een specifieke link te volgen voor meer informatie en om eventuele zorgen te uiten. Xbox benadrukt dat ze serieus nemen dat ouders de controle hebben over de gegevens van hun kinderen en dat ze hun best doen om een veilige omgeving te bieden.

De schikking met de FTC toont aan dat Xbox zich inzet voor het waarborgen van de privacy en veiligheid van kinderen op het platform. Deze stap benadrukt tevens het belang van bewustwording en verantwoordelijkheid van bedrijven in de gaming industrie met betrekking tot de bescherming van minderjarige gebruikers.

Xbox zal nauw blijven samenwerken met de FTC en andere relevante instanties om ervoor te zorgen dat de overeengekomen maatregelen effectief worden geïmplementeerd en dat kinderen veilig kunnen blijven genieten van de Xbox-ervaring.

Voor meer informatie en het opvolgen van de kennisgeving, kunnen ouders en wettelijke voogden de volgende link volgen: [voeg de specifieke link in die in de oorspronkelijke tekst wordt genoemd]. Xbox roept ouders op om eventuele zorgen te delen en actief betrokken te zijn bij de bescherming van de privacy van hun kinderen.

Xbox blijft zich inzetten voor een veilige en verantwoorde game-omgeving en zal blijven werken aan het verbeteren van zijn beleid en procedures om de privacy van gebruikers, in het bijzonder kinderen, te beschermen.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *