Disney verschuift Deadpool 3 en verstoort Marvel- en Avatar-planning: goed en slecht nieuws voor fans

Jan
Jan
3 Min Read

Marvel-fans, opgelet! Disney heeft, als gevolg van de stakingen in Hollywood, de filmplanning drastisch moeten herzien. Dit nieuws brengt zowel positieve als teleurstellende berichten met zich mee. Aan de ene kant kunnen we nu eerder genieten van Deadpool 3, maar aan de andere kant zijn veel Marvel-films uitgesteld en zal het ook langer duren voordat we het vervolg op Avatar kunnen zien. Laten we beginnen met het goede nieuws: Disney heeft de releasedatum van ‘Deadpool 3’ naar voren geschoven.

Oorspronkelijk stond Deadpool 3 gepland voor 8 november 2024, maar de film is maar liefst zes maanden naar voren gehaald. De nieuwe releasedatum is nu vastgesteld op 3 mei 2024.

In het derde deel van deze populaire filmreeks zal Hugh Jackman wederom de rol van Wolverine op zich nemen. Uiteraard kunnen we ook Ryan Reynolds niet missen in de hoofdrol, en onlangs is bekendgemaakt dat het personage Peter, gespeeld door Rob Delaney, terugkeert. Hoewel het plot van de derde film nog niet bekend is, kunnen we zeker uitkijken naar een nieuw avontuur vol actie en humor.

Echter, de verschuiving van Deadpool 3 heeft een enorme kettingreactie teweeggebracht binnen het Marvel Cinematic Universe. Op de oorspronkelijke releasedatum van Deadpool 3 stond Captain America: Brave New Worlds gepland. Deze film is dus enkele maanden uitgesteld, maar kan natuurlijk niet tegelijkertijd uitkomen met Thunderbolts. Dit resulteert in een domino-effect, waarbij elke film opschuift en dus ook de planning voor de vijfde en zesde Avengers-films. Helaas zullen deze niet meer in 2025 en 2026 verschijnen, maar pas in 2026 en 2027.

Ook de toekomst van de Avatar-reeks is aanzienlijk gewijzigd. Er zijn nog drie vervolgfilms gepland na Avatar: The Way of Water. Het directe vervolg stond aanvankelijk gepland voor december 2024, maar nu blijkt dat we moeten wachten tot 2025. Avatar 4 en Avatar 5 zijn beiden drie jaar uitgesteld en zullen niet in 2026 en 2028 verschijnen, maar pas in 2029 en 2031. Dit is uiteraard teleurstellend nieuws voor de fans die reikhalzend uitkijken naar de voortzetting van deze geliefde filmserie.

Deze verschuivingen hebben ook gevolgen voor de toekomst van Disney en hun streamingdienst Disney+. Het filmschema ziet er nu aanzienlijk anders uit. Dus haal je agenda erbij, want hieronder presenteren we het nieuwe filmschema:

  • 3 mei 2024: Deadpool 3
  • Nieuwe releasedata voor Captain America: Brave New Worlds, Thunderbolts en andere Marvel-films worden binnenkort bekendgemaakt.
  • Avatar 4 – 2029
  • Avatar 5 – 2031

Houd deze data in de gaten en geniet van de vele spannende films die Disney en Marvel in de komende jaren zullen presenteren.

 

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *