Review: Riders Republic

Jan
Jan
4 Min Read

Riders Republic is een game van 28 oktober 2021 die draait om één ding: plezier. Of je nu wilt stunten in een uitgestrekte open wereld of de competitie wilt aangaan in snelle races, Riders Republic biedt een overvloed aan mogelijkheden om je uit te leven.

In deze game is er geen druk om races daadwerkelijk te winnen in het hoofdverhaal, maar gewoon finishen is voldoende om naar het volgende hoofdstuk te gaan. Riders Republic vermijdt het traditionele “game over” scherm en moedigt spelers aan om te doen waar ze plezier in hebben, wanneer ze dat willen.

De focus ligt vooral op het online samen racen. Tijdens het vrij rondrijden zijn er altijd andere spelers aanwezig. Naast de reguliere races tegen virtuele tegenstanders, zijn er ook Mass Events die op gezette tijden plaatsvinden. Deze evenementen brengen tot wel 64 spelers bij elkaar in races die meerdere disciplines bestrijken. Het resultaat is een chaotische en opwindende ervaring, waarbij spelers bijvoorbeeld kunnen fietsen, wingsuits kunnen gebruiken en op ski’s kunnen racen, en onderweg exotische obstakels zoals een giraffe op een bakfiets of een persoon in een aap-kostuum kunnen tegenkomen.

Een belangrijk aspect van een online spel als Riders Republic is het vermogen om je personage aan te passen. Helaas heeft de game echter een misstap gemaakt in dit opzicht. Hoewel je je personage een andere look kunt geven voor elke discipline, moet je de meeste outfits kopen in de winkel. Het verdienen van in-game geld gaat echter traag, waardoor het moeilijk is om genoeg geld te verdienen om leuke outfits voor elke discipline te kopen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met echt geld munten te kopen om outfits aan te schaffen. Het aanpassen van je personage is dus te ingewikkeld en kan te veel geld kosten, waardoor de meeste spelers uiteindelijk in standaard outfits rondrijden.

Wat betreft de spelwereld is Riders Republic indrukwekkend. De kaart van de game beslaat een oppervlakte van ongeveer 250 vierkante kilometer en omvat vrijwel alle nationale parken uit het zuidwesten van de Verenigde Staten. Van Bryce tot Zion, van de canyonlands met de Colorado-rivier tot het witte gebergte van de Grand Teton en de Yosemite Valley, de game biedt een compacte kaart boordevol actie. Elke hoek van de kaart zit vol met ritten, uitdagingen en verzamelobjecten, waaronder iconische bezienswaardigheden, muzikale kampvuurtaferelen en ballonnen voor extra ervaringspunten.

Hoewel de game visueel verbluffend is, vertoont de engine soms wat moeite om alle pracht en praal bij te houden, met af en toe pop-upproblemen. Hoewel het begrijpelijk is dat de game niet elke kilometer in vol detail kan weergeven, had de overgang van details wel geleidelijker kunnen zijn.

Riders Republic is een uitbundige en opwindende game die draait om plezier en vrijheid. Met zijn enorme speelwereld en de mogelijkheid om met tientallen spelers online te racen, biedt de game een avontuurlijke ervaring voor liefhebbers van extreme sporten en actiegames. Ondanks enkele tekortkomingen op het gebied van personage-aanpassing en visuele prestaties, slaagt Riders Republic erin om spelers mee te nemen op een enerverende reis vol adrenaline en spanning.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *